maanantai 30. heinäkuuta 2007

A-pentue vuoden

Tänään Kawaii A-pentue täyttää vuoden. Onnittelut tätäkin kautta Justille, Ihaalle, Osamalle ja Mirulle! Aika menee kyllä todella nopeasti.

B-pentueellakin on syntymäpäivät ensi viikolla. Kawaii Bishamon oli edustamassa B-pentuja SUROK:in näyttelyssä Kaapelitehtaalla ja valmistui lauantaina Championiksi ja sunnuntaina oli tuomarin paras! Paneelissa tuli kunniakkaasti yksi ääni. Voittaja oli mustavalkoinen cornish rex Piupaws Toykiller, joka voitti myös lauantaina. C-pentujen isä Bluestream's Qadir oli myös näyttelyssä sunnuntaina kastraattiluokassa ja sai ensimmäisen sertinsä voittaen kilpailijansa ja sen lisäksi se oli vielä tuomarin paras. Paikalla oli englantilaisia abyihmisiä ja pojat saivat vielä ylimääräiset ruusukkeet heidän yhdistykseltään.

Pentuset ovat oppineet lisää kiipeilytaitoja. Nyt ne pääsevät jo sänkyyn ja yksi on nähty myös kiipeilypuun kolmostasolla. Sen lisäksi ostamani rapiseva tunneli on alkanut kiinnostamaan. En ehtinyt ottamaan viikonloppuna uusia kuvia, koska olin lauantaina ystävieni häissä ja vierailin myös molempina päivinä kissanäyttelyssä moikkaamassa tuttuja ja kissoja. Tänään on ollut niin älyttömän pilvistä ja pimeää ettei kuvia oikein ole kannattanut ottaa. Katsotaan jos huomenna yrittäisi.

Hiili satutti myös eilen illalla toisen etujalkansa, joten olen vähän ihmetellyt sitä. Aamulla se oli kunnossa, mutta sitten taas päivällä satutti sen uudelleen... Tyypillistä kissanpentujen logiikkaa, "tää on selkeesti jo kunnossa, nyt ei satu, RIEHUMAAN" ;). Toivotaan kuitenkin että se menisi nyt ohi.

perjantai 27. heinäkuuta 2007

Tuhka ja Tikru

Kävin moikkaamassa Tuhkaa ja Tikrua hotellissa, kun herrat saapuivat SUROK:in näyttelyyn. Tai Tuhka tuli kisaamaan ja Tikkis kaveriksi, sillä on jo kotimaan sertit täynnä. Hotelli on kätevästi tässä ihan lähellä. Poikien omistaja kävi vastavierailulla tarkistamassa pentuset, joiden eno on Tikru ja puoliveli Tuhka.

Otin vähän kuviakin.

Tuhka (Kawaii Bishamon)



Tikru (Nebuankhet Head Over Heels)

torstai 26. heinäkuuta 2007

Lisää kuvia

Otin taas vähän lisää kuvia. Tyypit kävi eilen ulkonakin tossa partsilla ihmettelemässä.

Laitoin aikuisille broiskun siipiä, niin eiköhän sinne sännännyt yksi nuorison edustajakin maistelemaan ihan intona.. Tosin kyllä ne luut taisi jäädä vielä syömättä.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Lisää pentusia

Peksu kävi aamupäivällä ultrassa Felinassa. 2-3 pentua näkyi, todennäköisesti 3. Pennuilla sykki sydämet ja liikuksivat, kohtu oli erinomaisessa kunnossa. Eli nyt vaan jatketaan odottelua. Pistin tilauksen että punainen poika, punainen tyttö ja beige tyttö. Tosin harvoin ne tilaukset toteutetaan ;). Punaista poikaa ja beigeä tyttöä on kyselty lemmikeiksi. Sitten täytyisi sijoittaa tyttö (tai poika jos tyttöä ei tule). Sijoituskotia ei ole vielä löytynyt. Laskettu aika pennuille on 31.8.

Pööpi tuli mukaan seuraksi ja sai samalla rabiesrokotuksen ja passin. Ei se tähän hätään ole mihinkään lähdössä, mutta otin tuon nyt varoiksi, kun varmaan se joutuu kuitenkin lähtemään jossain välissä johonkin ulkomaille astutettavaksi. Ettei sitten jää tuosta kiinni aikataulut. Tosin Pööpi ei ole vielä edes juossut, joten eipä tässä kiire ole.



Sain vihdoin myös 5 vko kuvat nettiin. Pentuset alkaa olla aika vilpereitä. Aamulla yksi vähän linkkasi kun heräsin, kai se oli jostain muksahtanut alas tai paininut liian hurjasti. Mutta pian se oli taas kunnossa.

maanantai 23. heinäkuuta 2007

Abinat pomppii ja kiipeää..

Lapset ovat oppineet pomppimaan ja kiipeilemään aika tehokkaasti. Välillä kauhistuttaa kun ne roikkuu milloin missäkin ja osa on seikkaillut jo noiden kaikkien laatikostojen ja pöydän päälläkin.. Toistaiseksi on säästytty kuitenkin vammoilta.. Totesin joskus että jos jotain on sattuakseen niin sattuu vaikka pennut tyhjiöpakkaisi, joten remutkoon sen kun haluaa.

Kuvia olis, kunhan saisin ne nettiin. Hirveä homma perata ja laittaa ja tässä on ollut kaikenlaista tärkeää, mm. uusi Harry Potter -kirja :D. Mutta se on luettu jo. Lauantaina kävin Tapereella ja näin ekaa kertaa egyptin maun pentuja, tässä on niistä jotain kuvia.

Bébéllä on ultra keskiviikkona aamulla, toivotaan että siellä olisi monta hyvää pentua ja kohtu olisi kunnossa. Huomenna aamulla pitää muistaa herätä ja hakea 25 kg lihaa Kennelrehun autolta, vai kuinkahan paljon sitä nyt olikaan..

Ostin kissoja varten Lidlin tarjouksesta sellaisen rapisevan tunnelin. Sitä on käyty ihmettelemässä, mutta toistaiseksi se ei ole vielä saavuttanut kuvittelemaani suosiota. Katsotaan jos nuo vielä innostuu.

maanantai 16. heinäkuuta 2007

Eikö ne jo opi? (syömään)

Muusalla ja Luumulla on kova kampanja päällä, että pennut oppisivat syömään. Ne kantaa nyt kaiken mahdollisen ruuan pentujen nenän eteen ja syö mahdollisimman kovaäänisesti mussuttaen. Ja ei mene kaaliin ;). Enempikin nyrpistetään nenää jos yrittää ruokaa tarjota.

Tänään on aloitettu myös mystiset katoamiset. Kahdesti olen joutunut etsimään pentuja, mutta kyllä ne on sitten loppujen lopuksi löytynyt nukkumasta jostain pienestä kolosesta. Enää en ole niin hädissäni kuin sijoituspentujen kanssa, jotka oli aina pakko löytää nythetipaikalla. Nyt kun on muutama pentue etsitty ja löydetty useampaan kertaan tietää että nukkuvat vain jossakin lokoisasti.

Uusia kuviakin olis, painiteemalla pääasiassa ;). Pääasiallinen harrastus nykyään. Tänään kuvauksen aikaan Leimu myös kunnostautui poikien häiriköinnissä. Kaikki neljä yrittivät nukkua kauniisti rivissä ja Leimu poukkoilee paikalle pilke silmäkulmassa. Iloisesti se hyppelehti koko poikajoukon ylitse kovaa vauhtia, jolloin kaikki kaverit heräs painimaan :D.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Pennut jo 4 viikkoa

Vauhti kasvaa ja taidot lisääntyvät. Vähän liiankin kanssa. Hiekkis on suosikkimesta ykkönen, siellä leikitään ja telmitään jatkuvasti. Mieluiten tietysti se iso aikuisten hiekkis.. Kuka nyt haluaisi käydä pienellä ja matalareunaisella. Hiekkakin on hyvää, ruoka ei. Sain jo ehdotuksen että hiekkis kannattaisi täyttää ruualla niin se alkaisi maistumaan ;). Toisaalta positiivista on ettei tule sitten jätöksiä muualle kuin hiekka-astiaan. Sama oli viime pentujen kanssa. Osa on oppinut mahtailemisen taidon, eli selkä ja häntä kippuralle ja näytetään mahtavan hurjilta. Se on mielestäni aina hauskin vaihe pentujen kehityksessä :D.

Nyt on ollut tosi huonot ilmat ja sisällä pimeää, ainakin silloin kun olisi ollut aikaa kuvata. Toivottavasti viikolla olisi paremmat ilmat niin ehtisin ottaa enempi toiminnallisia kuvia. Pennuista on kuvattu vähän videoita, mutta ne ovat vielä nauhalla.. Uusimmat otokset

Tästä voi vielä vähän päätellä millaista meininkiä täällä on:



;P

maanantai 9. heinäkuuta 2007

Vauhti lisääntyy ja ruokakin maistuu

Hihii, Leimu on kyllä ihan hassu. Imuroin tänään ja se juoksi pesästä minkä jaloillaan pääsi siihen imurin luo tutkailemaan. Olivat kaikki lepäilemässä. Eli ei paljon pelota. Yön aikana oli myös kaatunut aita pesän edestä, joten ei noita kai pitele enää mikään, joten ilmeisesti ne nyt sitten liikkuvat vapaasti koko huoneessa.

Laitoin ekan hiekkiksen tarjolle ja tarjosin ruokaa. Broilerin jauhelihaa, KMR emonmaidonvastiketta, mössöraejuustoa ja kananmunankeltuaista. Kaksi pennuista söi kädestä varsin hyvällä ruokahalulla. Loput eivät vielä olleet halukkaita maistelemaan. Sen sijaan Luumu, Muusa ja Pööpi olivat vähän turhankin halukkaita syömään kaikkien pentujen ruuat.

Muusakin on vihdoin päättänyt kiinnostua pennuista ja hoitaa sekä kurittaa niitä kunnon mummon tapaan.

sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

Voi mahdotonta

Pennut ovat käyneet jo aika meneväisiksi. Olen laskenut niitä kävelemään pari kerrallaan ulos häkistä ja heti ollaan lähdössä kovin kauas. Leimu sai Luumulta tänään jo pikakuljetusta kotiin, kun uskaltautui liian kauas tutkimusretkelle. Päästin ne nyt illalla kaikki yhtä aikaa irti ja tyypit olivat lähdössä jo huoneestakin ulos.. Joka suuntaan olivat menossa. En uskalla niitä kyllä vielä ehkä pariin päivään päästää koko huoneeseen, kun ne ovat niin tyhmän rohkeita.. Laitoin kuitenkin huoneen ovelle jo aidan, koska Leimu yritti tulla myös häkin ovella olevasta pahviesteestä yli, vaikka se on tosi korkea.. Laitoin pesään tänään ekaa kertaa myös ruokaa, mutta Luumu taisi sen kaiken syödä.

Kyllä ne joskus osaa olla rauhassakin, ainakin nukkuessaan:



Nimet pitäisi vielä päättää.. Kutsumanimet siis. Ne kun on ollut niin saman näköisiä ja vaikea erottaa niin en ole niitä vielä erityisesti miksikään kutsunut. Nyt alkaa näkymään persoonalliset piirteet ja kuvioinnit.

Leimu:



Vaaleampi keskikokoinen, Bambu



Tummempi keskikokoinen, Lieska



Isoin, Pontso



Tummin, Hiili



Toivottavasti meni oikein :).

torstai 5. heinäkuuta 2007

Aika kuluu..

Kylläpäs aika kuluu nopeasti. Pennut ovat huomenna jo 3 viikkoa.. Mietin että ne ovat jo olleet täällä 1/5 siitä ajasta minkä tulevat minun hoivissani viettämään *haikeus*.
Nyt maito riittää ihan hyvin, mietittiin Annen kanssa että ehkä Luumu joi liian vähän. Olen antanut sille emonmaidonvastiketta, kun se juo sitä tosi mielellään. Vähän rähmii silmät, jos ei putsaa, eli pitää muistaa jatkaa putsaamista tarpeeksi pitkään. Usein tulee tehtyä moka että lopettaa putsauksen liian aikaisin kun rähmää ei näy ja homma räjähtää käsiin. Tosin silmätippojen laitto ei ole kovin isossa suosiossa. Maxin-silmävesi/tipat on osoittautunut tosi hyväksi, ehdottomasti käytän sitä jatkossakin.

Pennut ovat aika hauskassa vaiheessa kun ne osaavat jo kävellä ja leikkiä keskenään, mutta homma on vielä hieman hataraa :D. Hirveää huitomista ja muksahtelua, kun yritetään vähän kasvattaa vauhtia. Välillä myös kehrätään minulle, jos rapsuttelen massusta :).

Eilen ehdin jo panikoitua kun painot tuntuivat kaikilla laskeneen hurjasti ja vaaka näytti välillä enemmän ja vähemmän pentujen liikkuessa.. Kerkesin jo vähän antaa maitoakin. Ongelma ratkesi vaihtamalla patterit vaakaan ;P.

maanantai 2. heinäkuuta 2007

Uusia kuvia

Vihdoin sain kuvat nettiin. Erottaminen on kyllä lievästi sanottuna haasteellista.. Muutaman erottaa hyvin ja osa on sitten ihan samanlaisia..



Joudun lisäruokkimaan osaa pennuista edelleen käsin ja se on vähän tuskastuttavaa. Toivottavasti päästään pian lauantaihin, jos alkaisi kiinteää tunkemaan. Tai jos ne oppisivat syömään jostain astialta sitä maitoa. Luumu ja Pööpi vaan yrittävät juoda kaiken maidon.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

Täysihoitola

Nyt kun pennut ovat alkaneet liikkumaan enemmän maito ei ihan meinaa riittää. Niitä on kuitenkin 5 kpl ja viipottavat kuin viimeistä päivää. Ovat selvästi edellä motorisessa kehityksessä verrattuna aiempiin pentueisiin. Kolmelle pienimmälle olen antanut maitoa vähän lisää. Tytön ruokkiminen on tosi vaikeaa, koska se vaan kiljuu ja vekoilee ja haluaa liikkeelle. Ei ole aikaa syödä. Pojat syövät ja lussuttavat maitoa aika kiltisti. Vielä pitäisi viikko mennä maidolla.. Onneksi voin tehdä töitä etänä, niin voin ruokkia pentuja päivisinkin.

Otin tänään kuvia, mutta vaihdoin konetta ja tässä ei ole vielä Photoshopia, joten vasta huomenna saan kuvat nettiin. Tuli kyllä aika somia otoksia, tosin pentujen erottaminen kuvista on hieman haasteellista.. (no on kyllä myös IRL)

Tuhka (Kawaii Bishamon) oli Jyväskylän näyttelyssä. Lauantaina tuli serti, TP-valinnoissa hävisi teininä burmalle ja ocille. Tänään tuli serti ja Tuhka oli TP, voitti mm. hyvin pärjänneen paljon vanhemman burmakollin. Paneelissa yksi ääni, voiton vei kuitenkin myös mainetta kerännyt burmakolli. Mutta yksi äänikin on siinä seurassa tosi hieno suoritus teinipojalle, eka kerta aikuisten luokassa. Tuhka on Helsingissä molempina päivinä ja sehän on näiden tämänhetkisten pentujen puoliveli, Luumun edellisestä pentueesta.