sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Toscan pennut syntyivät!

Nyt on tullut aika huonosti kirjoiteltua blogiin muiden kiireiden vuoksi. Nyt on kuitenkin tärkeää asiaa, eli Toscan pennut syntyivät tänään aamulla kukonlaulun aikaan! Pentuja on 4 kpl ja kaikki ovat punaisia. Kaksi ensimmäistä olivat tyttöjä ja kaksi seuraavaa poikia. Ihan mukava kokoonpano!

Tulin Toscan sijoituskotiin Tampereelle jo torstai-iltana. Siinä vaiheessa ei kuitenkaan vielä tapahtunut yhtikäs mitään, vaikka Toscan ulkomuoto muistuttikin lähinnä valasta. 2 vuorokauden kuluessa torstai- ja lauantai-illan välillä tapahtui selkeitä muutoksia maidon määrässä, synnytysaukon koossa ja mahan mallissa, joten lauantaina Toscan ollessa aika levoton todettiin että nyt taitaa homma olla aluillaan.

Synnytys kesti tosi kauan, koska virallisesti todettiin sen alkaneen ennen yhtätoista ja pennut alkoivat syntymään vasta puoli kuudesta eteenpäin. Mutta siinä missä ekaa pentua punnerrettiin todella kauan tulivat seuraavat sitten nopeasti. Pennut olivat hyvän kokoisia, syntymäpainot olivat 99g, 106g, 104g ja 92g. Pennut näyttivät pulleilta jo syntyessään, eli istukat ovat toimineet hyvin ja pennut ovat saaneet mamman massussa hyvin ravintoa, joka on tärkeää että pennut saavat mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämään.

Kuvia ei tätä kirjoitettaessa vielä ole. Tosca vähän pyrki hautomaan pentuja kun ne olivat syntyneet, mutta nyt se näyttää jo vähän rauhallisemmalta. En kuitenkaan haluaisi stressata sitä liikaa. En myöskään saanut ollenkaan nukkua yöllä, joten aamu on mennyt torkkumisen parissa ja Tosca on saanut keskittyä rauhassa pentuihinsa.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Paljon Onnea pennuista!

Viivi kirjoitti...

Todella paljon onnea pennuista! Varsin hyvän kokoisia pikkukissojahan sieltä isosta mahasta tulikin! Kovasti voimia niin emolle kuin keinoemoillekin sekä tsemppiä pienille elämänaluille!

Sari kirjoitti...

Onnea! Heta ja Hilma on innoissaan, Heta on tosi ylpeä, että on värikavereita lisää!