tiistai 26. helmikuuta 2008

Vaihteeksi kuulumisia

En ole oikein ehtinyt kirjoitella, minulla on yksi työprojekti nyt vielä kesken, joka vie älyttömästi aikaa ja energiaa. Sen pitäisi valmistua maaliskuun puoleen väliin mennessä. Sinänsä ajoitus on ihan hyvä että nyt ei ole pentuja ja osan töistä voi tehdä kotona, joten samalla kissat voivat istua sylissä kun koodaan ja voin heitellä Luumulle leluja. Se on oppinut että pitää tulla työpöydältä alas aina ennen kun suostun heittämään, muuten lentää kaikki tavarat pitkin...

Fooli tuli Jyväskylän näyttelystä mukaan. Sen OLI tarkoitus astua Peksu heti seuraavasta kiimasta. Tällä hetkellä kissaliitto ei ole toimittanut Foolille rekisterinumeroa, joten odotamme koska se saataisiin. Eli astutus tapahtuu ensimmäiseen kiimaan sen jälkeen kun kissalla on rekisterinumero. Ja toivottavasti kissat eivät järjestä astutusta aiemmin.. Foolilla on usein seurana joku kastraateista, Oskari tai Luumu. Silloin kun olen kotona olen pystynyt pitämään sitä ihan vapaasti, kun se on niin kiltti. Peksu alkaa suhtautumaan Fooliin hyvin suopeasti, eli kun se tulee kiimaan se varmasti olisi hyvinkin tarjokkaalla päällä. Pööpi ei ole yhtä paljon pitänyt Foolista, mutta niitä ei olekaan tarkoitus yhdistää.

Olimme tosiaan Jyväskylässä näyttelyssä toissalauantaina. Pööpi valmistui Championiksi. Tuomari piti siitä erittäin paljon, vaikka Pööpi hävisikin TP-valinnoissa Maijan Ella-burmalle. Toisaalta Suomen burmilla onkin tunnetusti hurjan hyvä taso, joten "hävittiin burmalle" on aika tyypillinen tapaus ;). Tuomari vielä TP-valinnoissakin hehkutteli Pööpiä, josta sinänsä olin jo tyytyväinen että siitä kuitenkin tykätään. Varsinkin kun seuraavana arvosteltu Keiksu sai vähän kyytiä, aluksi luulin että tuomari hehkuttaa estotta kaikki kissat, kun oli mulle aivan uusi tuttavuus :D. Ainoastaan ticking sai vähän moitteita, että se olisi voinut näkyä paremmin. Mutta se on vähän kaksiteräinen miekka, jos beige on hyvän värinen niin usein ticking ei näy niin hyvin. Mutta Pööpillä on kuitenkin selvä ticking, vaikka värien erotus voisi toki olla selkeämpi.

Peksu oli Pööpin seurana näyttelyssä. Arvoin pitkään Luumun ja Peksun välillä, mutta päädyin lopulta Peksuun. Ajattelin että se voisi vähän treenata, jos käyn sen vielä pentujen jälkeen myös Championiksi. Yksi serti puuttuu.

Beigeillä piti olla värin paras ja sertikilpailua, mutta Pööpin kilpailija ei ollut paikalla. Sen vuoksi järjestimmekin oman värin parhaan häkkialueella, jossa oli vastakkain Pööpi, Keiksu ja Peksu. Tuomareina toimivat Anne ja Riitta. Pööpi ilmeisimmin julistettiin voittajaksi värin perusteella (standardiin perustuvaan pisteytykseen pohjautuen), mutta kuulemma kaikissa oli omat hyvät puolensa suhteessa toisiinsa.

Tintin poika Bluestream's Usamah oli kasvanut varsin komeaksi sälliksi. Se oli lauantaina värin paras ja tuomarin paras, sekä sunnuntaina tuomarin paras. Fooli hävisi sille sertin sertikisassa ja nuorissa kilpaillut Foolin poika Pablo jäi toiseksi värin parhaassa. Harvoin kyllä näkee kolmea kookasta ja tasokasta kollia kilpailemassa keskenään. Tintti on jättänyt yllättävän hyvää jälkeä siihen nähden että se ei ole kovin tyypikäs tai kovin suuri ja sillä on myös hieman pidempi turkinlaatu. Usamahilla oli lyhyt ja upean laatuinen turkki.

Ei kommentteja: