sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Pennut syntyvät

Tänään aamulla 6 aikaan Peksu vihdoin ähki sängyssä vierelläni, joten päättelin että synnytys alkaa. Onneksi en lähtenyt valvomaan koko yötä, vaan menin nukkumaan ja heräilin välillä tarkastamaan. Nukuin kyllä tosi huonosti, mutta edes jonkun verran.

Joskus 7.30 alkoivat työntöpoltot ja klo 10 tuli ensimmäinen pentu, joka oli riista uros 90g. Pentu syöksyi tissille heti kun oli pahimmat moskat kuivattu ja äkkiä punnattu. Mutta Peksu ei ehtinyt koskea istukkaan tai kuivata pentua loppuun, kun n. 5 min päästä tuli jo toinen, joka oli punainen tyttö 93 g. Tämäkin oli kärppänä tissillä ja nimesin sen jo Tosca II:ksi, kun ruokahalu näyttää vastaavalta.. Sitten odoteltiinkin hetki ja ekat ehtivät juoda ja kuivua.

Tokassa satsissa tuli sitten ensin sininen tyttö 84 grammaa, joka hieman pienemmästä koostaan huolimatta oli hyvin terhakka ja suunnisti myös tissille välittömästi alkutoimien jälkeen. Neljäntenä hyvin nopeaan tahtiin tulikin vielä riista poika 94 grammaa. Sekin, ylläri, suuntasi syömään.

Otin muutamia kuvia pennuista kun pahin alkuhäsläys oli ohi. Tuntuu ettei ne ehdi edes nukkumaan, kun syövät vaan.Sukupuolet ovat vielä alustavat. Tällä hetkellä arvon lähinnä onko ne pojat poikia, mutta kyllä yleensä se ensimmäinen intuitio on ollut oikein. Nyt myös peukut pystyyn että kaikki selviävät.

Olettaen että pojat on poikia ja tytöt tyttöjä + kukaan ei kuole, niin haluaisin sijoittaa tästä yhden tytön ja yhden pojan. Pojalle olisi yksi tai kaksi pentuetta mahdollisesti suunnitteilla. Loput sitten lemmikeiksi.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Paljon Onnea pentusista!

Perditan jengi kirjoitti...

Suuret onnittelut pikkuisista!

Minde kirjoitti...

Paljon onnea nelikosta!!