perjantai 5. syyskuuta 2008

Ryhmäkuvia ja kehityksen seurailuaOlen vähän huonosti ehtinyt kirjoittamaan tänne, kun minulla oli eilen tentti ja olen yrittänyt opiskella siihen. Toivon mukaan tentti menisi läpi, ainakin tuntui siltä että jotain on jäänyt kaaliin opiskelusta. Kuvia on kuitenkin otettu lukemisen lisäksi, koko setti löytyy täältä.

Pennut kasvavat kohisten ja villiintyvät tentistä huolimatta. Yritin saada kaikki kuvaan, mutta yksi onnistui piilottelemaan aina muiden takana.. Peksun pennuista sain kuin sainkin ryhmäkuvan jossa näkyvät kaikki kerrallaan. 4 on vähän helpompi kuin 6.

Pennut alkavat tulemaan keittiöön jo reippaasti kun olettavat että ruokaa on tulossa. Mukavaa että kaikki ovat reippaita ja ennakkoluulottomia syömäreitä. Oikeastaan mikä tahansa sapuska (liha) on maistunut. Vessassa käyvät myös kuin vanhat tekijät.

Vaikka nämä "perusasiat" ovatkin tässä vaiheessa kunnossa, niin väistämättä rupean 7 viikon iän lähestyessä miettimään kissojen luovutusikää. Moni vieläkin luulee että kissan luovutusikä on sama kuin koirilla, eli 7-8 viikkoa. Mutta mitä vauvoja pienet kissat ovatkaan.. Syömisen ja vessakäytöksen lisäksi niillä on opittavana vaikka mitä taitoja. Koordinaatio on vielä hakusessa ja niin myös käytöstavat. Emot komentavat lapsia aika kovillakin otteilla, johon ihmisen on aika vaikea vastata.

Ei kommentteja: