keskiviikko 29. elokuuta 2007

Peksun pennut syntyivät!Bébé yllätti minut täysin ja pyöräytti pentunsa maailmaan. Tarkoitus oli eilen laittaa kaikki valmiiksi pentuja varten. Olin vielä menossa jumppaan, mutta sitten yhtäkkiä tajusin että Peksuhan synnyttää! Olin ajatellut sille synnytyspaikaksi vaatekaappia, mikä on aina vetänyt Muusaa ja Luumua puoleensa. Mutta ei kelvannut se huone.. Sitten keittiössä laitoin taas pöydän alle pesän, missä Luumu oli. Peksu kusi sinne...
Noh, sitten se sai synnyttää isossa kuljetusboksissa, joka sille kelpasi. Toisin kun Muusan ja Luumun kanssa pystyin poistamaan siitä kannenkin, joka helpotti operoimista.

Eka pentu tuli aika nopeasti sen jälkeen kun huomasin synnytyksen alkaneen. 16.45 syntyi pikkuriikkinen beige tyttö, joka painoi vain 60 g. Niin pientä pentua minulle ei ole koskaan syntynyt. Peksu pelästyi kamalasti kun peräpäästä tuli jotain, mutta kuitenkin tajusi alkaa hoitamaan pentua kun vähän näytin mitä sieltä tuli. Pikkuisella oli ihan vaaleanpunaiset korvat ja jalat, niihin ei ollut vielä kasvanut karvat. Ensin tyttö ei meinannut tajuta mistä hanasta maitoa tulee ja yritti syödä peksun anturoita. Viimein se alkoi kuitenkin reippaasti imemään tissiä ja se saikin hyvän etumatkan tissillä, koska seuraavat pennut antoivat odottaa itsenään.

Kello rupesi tulemaan seitsemän, niin ajattelin varmuudeksi konsultoida felinaa ennen kun se menee kiinni. Kyselin että mistä tietää että odotus on normaalia ja koska pitäisi mennä lääkäriin. Sanoivat että jos ei ponnistele turhaan ja on rauhallinen niin odotusta vaan. Joskus reilusti kahdeksan jälkeen rupesikin tulemaan ponnistuksia jotka yltyivät siinä vähän ennen yhdeksää ja pentu tuli ulos kello yhdeksän. Se oli punainen tyttö, painoa 91 g, eli ihan hyvän painoinen pentu.

Tässä vaiheessa tiesin että vielä on yksi pentu sisällä, sellainen kova muhkura näkyi. Ajattelin että EHKÄ voisi olla toinenkin. Taas Peksu antoi odottaa, kahdentoista jälkeen rupesin taas miettimään että toivottavasti se saa pennun omin avuin ulos (hätäilevä hysteerikko).. No, joskus yhden jälkeen sitten rupesi tulemaan kunnon työntöjä ja puoli kaksi tuli ulos beige poika, 91 g.

Kaikki pennut tulivat perätilassa. Minulle tämä oli uutta, koska Muusa ja Luumu ovat synnyttäneet kaikki pennut aina pää edellä. Ihan hyvin ne sieltä kuitenkin tulivat ulos ehjissä kalvoissa.

Kaikilla on painot nousseet. Aamupunnituksessa pikkutyttö 75 g, punainen tyttö 105 g ja beige poika 98 g. Pikkutyttö on saanut korvakarvat. Bébé hoitaa tosi innokkaasti, mutta ei osaa vielä kunnolla pissattaa. Minun pitää sitten käydä avittamassa vähän. Maitoa tuntuu olevan riitävästi. Peksu ei malta jättää pesää ollenkaan, joten olen syöttänyt ja juottanut sitä sinne. Palvelu pelaa ;). Vielä jänskättää tuo pikkutyttö, monet ovat kyllä vakuutelleet että senkin painoiset on ihan elinkelpoisia, kunhan ovat reippaita. Mulla on vaan traumoja niistä kahdesta Muusan pennusta mitkä ovat kuolleet, joten suhtaudun lähinnä varovaisella positiivisuudella painon nousuun.

*****

Nyt näyttää vähän huonommalta. Pikkupentu on alkanut naksumaan ja näyttää vähän laihalta muihin verrattuna, tai se ei ole sellainen pennunpyöreä.. Mutta koska se oli vähän kehittymätön ulkopuolelta niin hyvin mahdollista ettei kaikki ole sitten sisäpuolellakaan kohdillaan. Aika koville ottaa. Yritän nyt pysyä tilanteesta erossa ja katson miten käy, kun ei se ruokkiminen ja hyysääminen samantyyppisessä tilanteessa auttanut viime kesänä Muusan pennunkaan kanssa. Itse sitä aina saarnaa että ei väkisin pidetä hengissä, mutta sitten käytännössä se on pirun vaikeaa päästää irti... Vaikka ne on vasta niin pieniä..

*****

Kaikki kuvat eiliseltä, myös isommista pennuista. Niistä on tulossa kuvia myös tänne, kunhan kerkiän laittaa.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei Pia!

Pitkään tässä istuin ja mietin mitä kirjoitan, mutta jotenkin pää on kerrankin tyhjä...

Joten toivotain jaksamista ja voimia varsinkin pienimmän pennun kanssa.
t.Päivi (PiiRoo)

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Onnittelut tätäkin kautta koko sakille uusista tulokkaista!